gebit

De mond is voor de hond of kat een belangrijk lichaamsdeel. Ze gebruiken het uiteraard om mee te eten en drinken, maar ook om te pakken, te voelen, te proeven en om hun lichaam schoon te houden.

Een onaangename lichaamsgeur of stank, ook van de vacht, komt vaak vanuit de bek. Dat komt doordat er in tandplaque, tandsteen en ontstoken tandvlees bacteriën zitten die deze reuk veroorzaken. Goede hygiëne van bek en gebit is van belang voor een frisse geur, maar vooral ook voor een lang en gezond leven. Onvoldoende gebitshygiëne kan leiden tot ontstoken tandvlees, pijn en aantasting of zelfs verlies van elementen. Via ontstoken tandvlees, eenvoudig te herkennen aan rode en soms gezwollen randen langs tanden en vooral kiezen, kunnen schadelijke bacteriën de bloedbaan binnendringen. Dat kan leiden tot ongezonde en zelfs gevaarlijke complicaties.

Laat voor een lang en gezond leven regelmatig het gebit van je hond of kat controleren.

Een regelmatige gebitsreiniging bij de dierenarts is een normaal onderdeel van het onderhoud van de gezondheid van je dier. Dat is bij het ene beestje vaker nodig dan bij het andere.