vruchtbaarheid

Begeleiding gynaecologie merrie

Een ervaren team staat het gehele dekseizoen voor u klaar om de merrie te begeleiden. Het is mogelijk om de merrie tijdens de hengstigheid op de kliniek te huisvesten. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de begeleiding aan huis te doen, ook in de vorm van een merriepakket.

Indien er enkel diepvries-sperma van de hengst beschikbaar is, dan kunt u het sperma in onze container (laten) plaatsen. Voor diepvries inseminatie geldt een meer intensieve begeleiding, waardoor de merrie bij ons gestald zal moeten worden. De merrie zal dan 3-4x daags gescand worden om op het juiste moment te kunnen insemineren.

De meeste merries zullen zelf kunnen/mogen dragen, maar een enkele merrie wordt ingezet voor embryo-transplantatie. Hierbij kunt u denken aan merries die in de sport lopen, of merries waarbij het fysiek niet meer mogelijk is om zelf te dragen. Ook deze merries kunnen wij op de juiste manier begeleiden, zodat ze op het goede moment gespoeld kunnen worden.

Voor tarieven wat betreft de merrie-begeleiding en overige vragen, kunt u contact opnemen met de kliniek.

Als je besloten hebt je merrie te laten dekken kan je terecht bij Dierenkliniek Meerkerk voor de vruchtbaarheidsbegeleiding van de merrie. Dit kan gaan om enkele losse scans maar het is ook mogelijk om een zogenaamd merrie-pakket te nemen. Andere veelvoorkomende handelingen tijdens het dekseizoen zijn: insemineren, naspoelen, bacteriologisch onderzoek, dichtzetten van de merrie, CEM-onderzoek, hengstig spuiten, los spuiten van de follikels en reduceren van tweelingdracht.